Türkiye'nin farklı bölgelerinde istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi kadrolarını alabilmek için başvurularını gerçekleştirdi ve başvurularında onay alan adaylar 22 Mart 2018 tarihine kadar taşeron sınavlarına girmektedir. Taşeron sınavından 50 ile üzerinde puan alan işçiler bilindiği üzere kadroya geçecek ve devlet güvencesi altına girecektir.

Ancak ülkemizde çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmedi. Kimi kurumlar ve kimi pozisyonlarda istihdam etmekte olan işçilerin taşeron başvuruları kabul edilmedi. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadro alamayan taşeron işçiler hakkında görüşmeler yapıldı. Peki kadro alamayan taşeron işçilere kadro verilecek mi?

KADRO ALAMAYANLAR NE OLACAK?

Buna göre Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM'de yaptığı açıklamasında Karayolları Genel Müdürlüğü KGM bünyesinde toplam 19 bin 697 personelin bulunduğu ve bu personellerin sadece 4 bin 923 kişinin kadro aldığını belirtirken Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise KGM, DHMİ, TRT, Anadolu Ajansı, Ziraat Bankası ve 26 diğer farklı kurumda çalışanlarına kadro alamadığını belirtti.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan ayrım yapılmaması gerektiği ve kadro alamayan işçilerin de kadro alması gerektiği konusunda açıklamalar yaptı. Peki kadro alamayanlar ne olacak? Bu işçilere kadro verilecek mi? Şu an için bu konu hakkında her hangi bir bilgi yok ancak KİT işçilerine yeni istihdam alanları yaratılarak kamuya geçmelerine olanak sağlanması beklenmektedir.

KİTLERE KADRO VERİLECEK Mİ HABERİ BURADA

Editör: TE Bilisim