Ülkemizde 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile taşeron işçilerin büyük bir bölümüne kadroları verildi. Buna göre kadro alan işçiler alt iş verenler ile çalışmayı bırakarak devlet güvencesi altına girmiş oldu. İşçiler artık devlet güvencesi artık sözleşmeleri daha uzun süre boyunca çalışabilecektir. Ancak bazı işçiler işe giriş tarihi, çalıştığı pozisyon ya da çalıştığı kurum dolayısı ile kadroya alınmadı.

Buna göre bilindiği üzere bir devlet üniversitesinde alt iş veren aracılığı ile istihdam etmekte olan güvenlik görevlisi personeli kadroya alınmamıştı. Sebebinin ise güvenlik soruşturmasının temiz olmamasından olduğu belirtilmişti. Bunun üzerine işçi Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'ya başvuru yaptı.

KDK ile Kadro Aldı

Devlet üniversitesinde istihdam edip arşiv soruşturması temiz olmadığından dolayı kadro alamayan taşeron işçi sicilinde her hangi bir durumun olmadığı, kadro alması gerektiği düşüncesi ile Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'ya başvuru yaptı ve işçinin arşiv soruşturmaları yeniden incelemeye alındı. Yapılan incelemeler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından açıklama yapıldı ve dostane çözüm yolu ile işçinin daimi kadroya alınması kararı iletildi. KDK'ya başvuru yapan ve kadro alamayan taşeron işçi bu araştırmalar ile kadro aldı.

Editör: TE Bilisim