Kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile taşeron olarak istihdam etmekte olan işçilere kadroları 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile verildi. Buna göre Türkiye geneli toplam kaç taşerona kadro verildi haberimizi detaylı bir şekilde okursanız hangi kurumun kaç taşerona kadro verildiği ve toplam kaç kişinin kadro aldığını öğrenebilirsiniz.

Buna göre kadro alabilmek için taşeron işçilerin 4 Aralık 2018 tarihinden önce işe girmiş ve çalışıyor olmaları gerekmekteydi. Ancak zaman koşulundan dolayı çok sayıda taşeron işçi kadro alamadı. Taşeron olayının kamuda bitmesi üzerine pek çok alt iş veren devletten bundan sonra para alamayacağı için elinde bulunan işlere son vermek zorunda kaldı ve bünyelerinde istihdam eden diğer taşeron işçiler işsiz kaldı.

KADRO ALAMAYAN TAŞERONLAR NE YAPACAK?

Buna göre hükümetin yaptığı düzenleme ile bir milyona yakın taşeron işçi kadro aldı ancak bazı pozisyonlarda ve kurumlarda istihdam eden taşeron işçiler kadro alamadı. Alt iş verenlerin işleri sona erdirmesinden dolayı pek çok taşeron işçi işsiz kaldığından yakınmaktadır. Peki bu işçiler için düzenleme yapılacak mı?

Şu an için her hangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Buna göre işçilerin yeni bir iş buluna kadar işsizlik maaşına başvuru yapması gerekmektedir. Bu sayede işçilerin en azından aylık olarak belirli bir kazançları olacak ve yeni iş bulana kadar ellerinin daha da dar olmaması sağlanacaktır. Bu işçiler hakkında her hangi bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağına yönelik yeni açıklama beklenmektedir.

Kadro Alamayan Taşeron İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Editör: TE Bilisim