İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü aralıklarla yayımladığı ilanlara göre kendi bünyelerindeki eğitim kurumlarında eğitilmek üzere polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğünün en yoğun rağbet gören kadrolarından bir tanesi Polis Özel Harekat PÖH sınıfıdır.

Polis Özel Harekat PÖH alımı en son geçen sene 19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında yapılmış ve en az lise mezunu, KPSS şartsız, askerlik şartsız adaylar başvuru yapmış ancak kadınlara kontenjan verilmemişti. Peki bu sene bayan Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılacak mı? Kadın Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak?

KADIN PÖH ALIMI 2018 YILINDA YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene yayımladığı rapora göre yıl sonuna kadar toplam 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Buna göre en son alımda 19. dönem POMEM PÖH sınıfı için kadınlara kontenjan ayrılmamıştı.

Bu sebepten dolayı bu sene yapılması beklenen Polis Özel Harekat PÖH alımında kadınlara büyük bir ihtimal ile kontenjan verilecek. Kaç kişilik kontenjan verileceği bilinmiyor ancak bin (1.000) kişilik bayan alımının yapılması muhtemel gözükmektedir. Öte yandan alımlara en az lise mezunu adayların başvurup başvuramayacağı ve ilanlarda kesin olarak KPSS şartının aranıp, aranmayacağı henüz bilinmiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü isteğe bağlı olarak ilanlarında KPSS şartı arayabilir ve lise mezunlarının PÖH sınıfı için başvuru yapmasına da olanak sağlayabilir.

Editör: TE Bilisim