AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde 30 göçmen kaçak yollarla Avrupa Ülkelerine gitmek isterken bindikleri lastik bot'un batmasıyla büyük bir şok yaşadılar. 30 kişilik umut yolcularından 15'inin kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi alındı.

30 KİŞİDEN 15'İ KAYIP


Kuşadası açıklarında avlanan balıkçı teknesi, su üzerinde bir grubu fark edince durumu Kuşadası Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Sahil Güvenlik ekipleri ile destek için gelen Ege Liman İşletmeleri'ne ait 'Palaemon' adlı römorkör bölgeye hareket ederek aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 15 kaçağı denizden çıkardı.

Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmeye çalıştıkları öğrenilen Kaçakların, botta 30 kişi olduklarını söylemesi üzerine kayıp 15 kişi için havadan ve karadan arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kurtarılanlar arasında bulunan bir anne ile 2 yaşındaki çocuğunun hipotermi nedeniyle Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Öte yandan; bu Sabah yine lastik botla Sisam'a geçmeye çalışan 30 umut yolcusu, Kuşadası Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Editör: TE Bilisim