İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına subay ile astsubay yetiştirilmesi için açılan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz sene 200 kişilik öğrenci alımı gerçekletirdi ve bu senede alımları yapılacak.

Binlerce lise mezunu adayının beklediği Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA subay öğrencisi alımı başvuru tarihleri açıklandı. Peki müracaatlar ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak yapılan açıklama konusunda tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında müracaatlar hakkında net bir tarih olmadığı görülüyor ancak alımların Haziran ayı içerisinde yapılmasının planlandığı belirtilmiş olup yine adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmeden başvurularını gerçekleştirecektir. Peki alım ilanı yayımlandığında kimler başvuru yapabilecek, aranacak şartlar nelerdir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) tarafından yapılan açıklama da subay ile astsubay alımında şu şartların aranacağı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, evli hamile ya da çocuklu olmamak, başka bir erkek ile ya da kadın ile yaşıyor olmamak, üniversite sınavından belirlenecek taban puanın üzerinden puan almak, sağlığı ve sicili iş yapmaya elverişli olmak şartlarının aranacağı belirtildi. Öğrenci alımı ilanı yayımlandığında sizlere bilgi vereceğiz.