İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan ve Türkiye'nin dört bir yanında hem sınır için hemde sınır dışı operasyonları ile sık sık gündeme gelen Jandarma Genel Komutanlığın ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda 3 bin 560 astsubay alımı ilanı hazırlandı ve astsubay alımı ilanı kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli alımlar bölümü üzerinden duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 3 bin 560 kişilik astsubay alımı başvurularının sona ermesinden sonra adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyordu ve sonunda merak ile beklenen sonuçlar duyuruldu. Peki sorgulama ekranı nedir, adaylar sonuçlarına nasıl bakacak?

SORGULAMA EKRANI

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 3 bin 560 astsubay alımı sonuçları açıklandı. Peki sorgulama ekranı nedir? Buna göre sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların öncelikle https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Ardından gelen ekran üzerinden adaylar ister Jandarma Genel Komutanlığı isterse Sahil Güvenlik Komutanlığının sonuçlarını öğrenebilir.

Sorgulamasını yapacak olan adayların e-devlet üzerinden sisteme giriş yapması gerekmektedir. Sonuçları olumlu çıkan adaylar mülakata girmeye hak kazanmış olup bu adayların mülakattan da başarılı olması gerekmektedir. Mülakatta başarılı olamayanlar askeri personel olmamaktadır.

Editör: TE Bilisim