Ülkemizin iç ve dış operasyonlarının bel kemiği sınıflarından bir tanesi olarak bilinen Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri bilindiği üzere yoğun talep görmektedir. Açılan askeri personel alım ilanlarında başvuru rekorları kıran Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri için İşin Olsa ekibimize Jandarma Özel Harekat (JÖH) nasıl olunur, JÖH olma şartları gibi çok sayıda soru gelmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere Jandarma Özel Harekat (JÖH) nasıl olunur, JÖH aranan şartlar gibi tüm detaylarını açıklıyoruz.

JÖH NEDİR?

Jandarma Özel Harekat (JÖH), İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ya da Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan en seçkin birlikler arasında yer almaktadır. Bu timler komando olarak bilinmekte olup mavi bere giymektedir. Değişen Jandarma kıyafetlerinde de JÖH birlikleri daha belirginleşecektir.

JÖH NASIL OLUNUR?

JÖH olabilmek için uzman erbaş, uzman çavuş, astsubay ya da subay olarak silahlı kuvvetlerde görev yapacak olmanız ve ilgili forma ''komando olmak istiyorum'' ibaresini eklemeniz gerekmektedir. Bu ibareden sonra Özel Harekat olarak iç ve dış operasyonlarda görev alabilirsiniz. Jandarma Özel Harekat, Kara Komando Birlikleri, Su Üstü Komando Harekatı vb. gibi sınıflar ile istihdam edilirsiniz.

ASKERİ İLANLARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ