Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kuvvet komutanlıkları bünyesinde farklı sınıflar için askeri personel alımı yapılmaktadır. Bilindiği üzere uzman erbaş alımları Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando, Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için yapılmaktadır.

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando, Jandarma Emniyet Asayiş sınıflarında askeri personel olmak için adayların uzman erbaş ilanına müracaat etmesi gerekmektedir. Peki Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando, Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları nedir, farkları nelerdir.

JÖH ve Jandarma Komando

Jandarma Özel Harekat JÖH ve Jandarma Komando sınıfları aynı sınıftır. JÖH olabilmek için adayların uzman erbaş ilanındaki Jandarma Komando sınıf için sağlık raporu alması ve müracaat etmesi gerekmektedir. Jandarma Komando olarak eğitim alacak olan adaylar terörle mücadele illerinde bulunan Jandarma Özel Harekat Komutanlıklarına yönlendirilmekte ve bulunduğu bölgedeki en çok çatışmayı yapacak olan asker grubu olarak bilinmektedir.

Jandarma Emniyet Asayiş

Jandarma Emniyet Asayiş ise isminden de belli olarak genelde asayişi sağlamak ile görevlidir. Örneğin köylerdeki ufak çaplı sözlü kavgalar, otobüs ve araç aramaları, mayın taramaları, polisin bakmadığı dağlık bölgelerde yaşanan ufak olaylara asayiş emniyet jandarmaları bakmaktadır. Bölgede yaşanan silahlı çatışmalara yine JÖH birlikleri sevk edilir.

ASKERİ PERSONEL İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim