İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdüren ve şehir içi operasyonları başarılı bir şekilde yürütmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonlara göre sivil memur ve askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. İlanlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanmakta olup kamuoyuna resmi internet sitesinde yer alan personel temin bölümünden duyurulmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan duyuru ile askerlik şartının kaldırıldığı ve yaş şartının esnetildiği belirtilmişti. Peki detaylar nedir? İşin Olsa ekibine çok fazla rağbet geldiği için yeniden açıklıyoruz.

TERHİS ŞARTI KALKTI YAŞ ŞARTI ESNEDİ

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımında terhis şartı kalktı. Bundan önce adayın askerliğini yapıyor olması ya da yapmış ve üzerinden 3 seneden fazla geçmemiş olması gerekmekteydi. Ancak artık askerlik şartı aranmıyor. Yaş şartı olarak ise 25 yaşının doldurmamış olmak şartı bulunurken bu şartta 27'ye yükseltildi.

GENEL SORUNLAR

1-) Halen Askerlik Şartı Aranıyor?

İşin Olsa ekibimize halen askerlik şartı arandığını belirten adaylar bulunmaktadır. Askerlik şartı JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI alımlarında kaldırıldı. Diğer kuvvet komutalıklarında askerlik şartı aranıyor.

2-) Yaş Şartı Ben Başvurabilir Miyim?

Çok sayıda kişi ben başvurabilir miyim şeklinde dönüşler yapmaktadır. İlanlarda belirtildiği gibi İşin Olsa olarak bizlerde ilan da tarih aralığı veriyoruz. Doğum tarihinizin o aralık ta olması gerekiyor. Örneğin en son alımda 02 Ocak 1990 [dahil]  - 01 Ocak 1998 [dahil] olarak yaş şartı arandı.

ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim