İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile 2017/4 sözleşmeli uzman erbaş alımı Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Jandarma Emniyet Asayiş personeli alımlarının başladığı duyuruldu.

Bilindiği gibi çıkan Kanun Hükmünde Kararnemelerin Resmi Gazete'de yayımlanması ile ilkokul mezunu adayların Jandarma Genel Komutanlığının ilan ettiği uzman erbaş alımlarına başvurabileceği belirtilmişti. Peki bu adaylar Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş Alımlarına başvuru yapabilir mi?

İlkokul Mezunları Başvuramaz!

İlkokul mezunu adayların müracaat edebileceği kararı Resmi Gazete'de ilan edildi ancak ilkokul mezunu adaylar henüz Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş alımlarına başvuru yapamamaktadır. Çünkü alım ilanında ''en az lise ve dengi okul mezunu olmak'' ibaresi bulunmaktadır.

İlkokul Mezunları Jandarmanın Diğer Sınıfların Başvuru Yapabilir!

İlkokul mezunları Jandarma Genel Komutanlığının açmış ve açacağı diğer sınıflarına başvuru yapabilir. Örneğin Jandarma Genel Komutanlığı 2017/2 askeri personel alımında lojistik branşlı alım yapılmıştı. Meslek sınıfları için meslek belgeleri elinde olan veya mesleki bölümlerden mezun olmuş adaylar Jandarma Genel Komutanlığının bu alımlarına müracaat edebilir. Ancak şu anda aktif olarak lojistik branşlı alım yok.
Editör: TE Bilisim