Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ki sınıflara göre askeri personeller bilindiği üzere genel olarak bir veya iki tip kıyafet giyinmekteydi. Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanması ile kurum da çalışmakta olan askeri personellerin kıyafetlerinin değiştirileceği belirtilmişti.

Uzun süren çalışmalar sonucunda sonunda Jandarma Genel Komutanlığının tüm sınıflar için askeri personel kıyafetleri belli oldu. Yapılan tanıtımlar ile Jandarma Genel Komutanlığı silah, mühimmatları ve sınıflara göre askeri personel kıyafetleri duyuruldu.

JANDARMA YENİ KIYAFETLERİ






Yukarıda belirtilmiş olan resimler bundan sonra Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ki askeri personellerin giyeceği kıyafetlerdir. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ki askeri personellerin kıyafet numaraları daha önce alınmıştı tüm dikim çalışmalarının yapılması ve kıyafetlerin tamamlanması ile kısa süre içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ki askeri personellerin kıyafetlerinin dağıtılması beklenmektedir.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT (JÖH) KIYAFETLERİ

Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığının bir veya iki tip kıyafet giymesinden dolayı askeri personellerin hangi sınıfta istihdam ettiği bilinmemekteydi. Ancak yapılan tanıtım ile tüm sınıfların kıyafetleri değiştirildi. En az değiştirilen kıyafetin ise Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlıklarda görev yapmakta olan askeri personellerin kıyafetleri olarak görüldü. Buna göre JÖH kıyafetlerinin diğer sınıflarda ki kıyafetlerden tamamen farklı olduğu görüldü.
Editör: TE Bilisim