İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı ve iç güvenlik olarak operasyonlarını devam ettiren Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde binlerce askeri personel bulunmakta olup ihtiyaçlar doğrultusunda yeni subay, astsubay, uzman erbaş çavuş alımları da personel tein bölümü aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığının uzman erbaş çavuş sınıfı için çok sayıda alımı bulunmaktadır ve tüm alımlar için adaylardan askerlik şartı ile yaş şartı aranmaktaydı. Adaylar çokça seslerini duyurmak için kampanyalar yaptılar ve sonunda sesleri duyuldu gerekli düzenlemeler yapıldı.

DEĞİŞEN ŞARTLAR

  • 3 Yıl Terhis Şartı

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayın askerliğine devam ediyor olması ya da terhis olup üzerinden 3 yıldan fazla sürenin geçmemesini aramaktaydı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Askerlik şartı kaldırıldı. Yani artık adaylar askere gitmeden de Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapabilecek.

  • 25 Yaşını Doldurmamış Olmak

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayların 25 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktaydı. Yeni alımlarda adayın maksimum 1 Ocak 1992 doğumlu olması gerekiyordu. Yaş şartının esnetilmesi taleplerinin artması ile KHK kararı yayımlandı ve yaş şartı 2 yıl daha uzatılarak 25 yaşını doldurmamış olmaktan 27 yaşa yükseltilmiş oldu. Tabi halen pek çok aday yaş şartının kaldırılmasını talep etmektedir.

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığı için yeni değişen şartlar belirtilmiştir. Buna göre önümüzdeki alımlarda bu şartların aranması bekleniyor. İlanları aşağıdan görebilirsiniz.

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim