Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere her sene binlerce askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımları genel kurum tarafından hazırlanmakta ve resmi internet sitesi üzerinde yer alan personel temin bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ilanlarda genel olarak askerlik terhisi şartı aranmakta ve yaş şartı da istenmekteydi. Merak ile beklenen duyuru geçtiğimiz günlerde yapıldı ve askerlik terhisi şartının kaldırıldığı belirtildi. Yaş şartı da bir miktar daha artırılmış oldu.

YENİ ŞARTLAR AÇIKLANDI

  • 3 Yıl Terhis Şartı Kaldırıldı

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayın askerliğine devam ediyor olması ya da terhis olması şartı bulunmaktaydı. Askerliğini devam ettiren adayların belirlenmiş tarihe kadar terhis olması mecburiyeti ve terhis olanlarında en fazla 36 ay önce terhis olması gerekmekteydi. Sonunda askerlik şartı tamamen kalktı.

  • 25 Yaşını Doldurmamış Olmak Şartı Esnetildi

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayların 25 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktaydı. Bu şart pek çok aday tarafından istenmemekte ve kaldırılması gerekir olarak yorumlanıyordu. Sonunda müjdeli haber geldi ve yaş şartı 25'den 27'ye yükseltildi. İlerleyen dönemlerde kademeli olarak daha da artırılabilir.

Yukarıda hangi şartların kaldırıldığı belirtilmiş olup bundan sonra ki askeri personel uzman erbaş çavuş, asayiş ve Jandarma Özel Harekat Komandosu alımları buna göre yapılacaktır.

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim