Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alım ilanlarında bilindiği üzere askerlik şartı ve yaş şartı aranmaktaydı. Terhis şartında adayın askere gitmiş olması ve terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş olması, yaş şartı olarak ise 25 yaşını tamamlamamış, 26 yaşından gün almamış olması istenmekteydi.

Adaylar sosyal medya platformları aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışmakta ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde adayların seslerini duyurabilmek için yaptığımız haberler ile konunun gündemde kalması için çabaladık. Sonunda resmi gazete ile Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı ve adayların sesleri cevap buldu.

ASKERLİK ŞARTI YOK!

Buna göre yeni yayımlanmış olan Kanun Hükmünde Kararnameler ile aranan askerlik şartı kaldırıldı. Bilindiği üzere adayın askere gitmiş olması, halen askerliğine devam ediyor olması (belirtilen tarihe kadar terhis şartı), askerliğini bitirsiyde terhisinin üzerinden 3 yıldan (36 ay) fazla geçmemiş olması aranmaktaydı. Artık bu şart kaldırılmış oldu.

YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Yine Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel uzman erbaş, uzman çavuş alımlarında adayın 25 yaşını tamamlamamış, 26 yaşından gün almamış olması aranmaktaydı. Son ilanlarda yaşın 1 Ocak 1992 ve sonrası olduğu görülmektedir. Şu anda yaş şartı 27'ye yükseltildi ancak adayların büyük bir bölümü yaş şartının 30'a çıkartılmasını talep etmektedir. İlerleyen dönemlerde yeni düzenlemeler yapılabilir.

ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim