23 Nisan Bayramı için geri sayım başlarken, İzmir'de coşkulu kutlamalar erkenden başladı. 23 Nisan şenliklerini çocuklar eğlenerek geçiriyor.


Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri 23 Nisan Çocuk ve Oyun Şenliği ile erken başladı. 
Konak Belediyesi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği 23 Nisan Çocuk ve Oyun Şenliği başladı. İlçenin farklı noktalarında gerçekleştirilen ve bir hafta sürecek etkinliklerin ilk adresi tarihi Kadifekale'ydi. Tüm kenti kuşbakışı gören tarihi mekanda, surların ve çam ağaçlarının altında minikler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya eğlenerek yaşadı. Şubadap Çocuk Müzik Grubu'nun seslendirdiği şarkılara eşlik eden Kadifekaleli çocuklar, Kuklaevi Tiyatrosu oyuncularının Hacivat ile Karagöz'ün Kaptanlığı isimli tiyatro oyunu ile keyifli anlar yaşadı. Şenlik alanını dolduran tüm çocukların yüzleri palyaçolar tarafından boyanırken, renkli balonlar armağan edildi.
GÜZELYALI'DA BAYRAM COŞKUSU
Bu yıl ilk kez düzenlenen Çocuk ve Oyun Şenliği'nin bir diğer adresi ise Güzelyalı Parkı oldu. Güneşli havanın tadını çıkaran yüzlerce çocuk anne ve babaları ile birlikte parka akın etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun erken yaşandığı şenliklere katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çocukları yalnız bırakmadı. Konaklı miniklerin coşkusuna ortak olan Pekdaş, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin özgür ve mutlu bir Türkiye'de yaşamınız için hep birlikte bugünden çalışmamız lazım. Biz size cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü emanet ediyoruz. Aydınlık bir dünyada yaşayın diye sizin bayramınız var. Bayramınız kutlu olsun. Hepinizi çok seviyoruz" dedi.
"CUMHURİYET SİZE EMANET"
Şenliklerin ikinci gün adresi Gültepe Meydanı ve Tepecik'te bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulu'nun bahçesiydi. İki yerde de Konaklı çocuklar gün boyu bayramlarını doyasıya eğlenerek kutladı. Rengarenk uçurtmalar da gökyüzünde özgürce salındı. Etkinliklerde tüm çocuklara bol bol süt ve kek de ikram edildi.
MÜLTECİ ÇOCUKLARLA EL ELE KUTLANACAK
Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk ve Oyun Şenlikleri 21 Nisan'da Ege Mahallesinde, 23 Nisan'da da Agora'da yapılacak etkinlikle son bulacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 96. yıl dönümünün de kutlandığı Çocuk ve Oyun Şenliği'nde mülteci çocuklar da unutulmadı. İlçenin farklı semtlerinde yapılan şenliğin bir noktası da mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Agora semti olarak belirlendi. 23 Nisan Cumartesi günü Agora Parkı'nda düzenlenecek şenlikte buluşacak savaşın mağduru çocuklar, acılarını bir gün de olsa unutarak Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günü eğlenerek kutlayacak.
BİZİM ÇOCUKLAR EĞLENECEK
23 Nisan kutlamaları kapsamında ayrıca anne ve çocukların eş zamanlı eğitim görmesine olanak veren örnek projesi Bizim Çocuklar bünyesinde yer alan minikler de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkunu yaşayacak. Palyaço ve dans gösterilerinin eksik olmayacağı kutlama programı 19 Nisan Salı günü Alsancak Dominik Caddesi'nde saat 13.00'da başlayacak ve saat 16.00'a kadar devam edecek.
MİNİKLER YARIŞIYOR
Dolu dolu geçecek 23 Nisan kutlamaları kapsamında Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce de 20 Nisan Çarşamba günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Bebestad Atletimiz Oyunları yapılacak. Anaokulu ve ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin yer alacağı oyunlara Konak sınırları içinde eğitim veren yaklaşık 14 okuldan öğrenciler katılacak. Şenlik havasında geçecek etkinlikte rekabet değil, eğlence öne çıkacak.
Editör: TE Bilisim