OHAL kapsamında aralıklarla Kanun Hükmünde Kararnameler kamuoyuna Resmi Gazete aracılığı ile duyurulmaya devam ediyor. Buna göre KHK ile memur ihraçları ve yeniden yerleştirilmeleri devam ederken pozisyonlara, kurumlara göre kadro ihdasları da sunulmaktadır. Bekçi kadrosu için Türkiye geneli toplam 14 bin 500 kişilik kadro tahsis edilmişti.

İlanlar ne zaman yayımlanacak derken İstanbul Valiliği harekete geçti ve toplam 2 bin kişilik bekçi alımı yapacağını duyurdu. Buna göre İstanbul Valiliği toplam 2 bin bekçi alımı yapıyor. Peki bekçi alımında aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

İstanbul Valiliğince kamuoyuna duyurulan ilan da en az lise mezunu 2 bin bekçi alınacağı belirtildi. Peki aranacak olan şartlar nelerdir.

En az lise mezunu olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
30 yaşından büyük olmamak
En az 1.67 metre boyunda olmak
6 aydan daha fazla hapis yatmamış olmak
Sağlık sorunu olmamak
Görevini yapmaya engeli olmamak
Vardiyalı sisteme çalışmaya uygun olmak

Yukarıda bekçi alımlarında aranmakta olan şartları bazıları verilmiştir. Peki başvurular nasıl, ne zaman ve nereden yapılacak.

BAŞVURULAR

İstanbul Valiliğinin bekçi alımına ilişkin tüm detayları yukarıda verilmiştir. Buna göre müracaat etmek isteyen adayların aşağıda verilen linki takip etmesi gerekmekte olup son gün 22 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

İLAN RESMİ BİLDİRİSİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim