Ülkemizin en kalabalık şehir olarak bilinen ve dünya geneli pek çok ülke nüfusunu geride bırakan İstanbul gelişmeye ve nüfusunu giderek de artırmaya devam ediyor. Buna göre İstanbul'un imar ana yasasına göre 1 + 0 daire yapmak sakıncalı değildi ve pek çok müteahhit bazı bölgelere sırf 1 + 0'dan oluşan daireler yapmaktaydı.

Ancak şehrin giderek büyümeye ve etrafa yayılmaya devam etmesi, insanların ev bulma da zorlaşması masaya yatırıldı ve İstanbul ili için imar ana yasası değiştirildi. Peki ne gibi değişiklikler yapıldı, bundan sonra neler olacak, detaylar belli mi?

1 + 0 DAİRELER YASAKLANDI

İstanbul ili için değiştirilen imar ana yasasını incelediğimizde 1 + 0 daireler yani mutfak, banyo ve yatak odasının tek bir bölüm içerisinde bulunan dairelerin yapılmasının yasaklandığı belirtildi. Artık İstanbul'a en küçük 1 + 1 daireler yapılacak.

Yine büyük bir sorun haline gelen arsaların birleşme ve ayrışma sorunlarına da değinildi ve bu sorunların da çözülmesi için bazı adımlar atıldı ancak ne gibi değişikliklerin yapılacağı henüz belli değil. Öte yandan Ruhsatlı ve iskanlı ticari yapıların katlarında, asma katların yapılmasının önü açılacağı belirtilirken parsel büyüklükleri hakkında da rahatlatıcı bazı maddelerin getirileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim