Türkiye İş Kurumu İŞKUR işsizliğin önüne geçilmesi için önemli çalışmalarını gerçekleştirerek özel sektör ve kamu kurumlarının ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden duyurduğu gibi yine her hangi bir vasfı olmayan eğitim aldığı halde yine iş bulamayan kişiler için istihdam garantili kurslar düzenlenmektedir.

İŞKUR üzerinden istihdam garantili kurslara İşin Olsa ekibi olarak baktığımızda farklı pozisyonlar için bay / bayan kurslar verildiği ve kurs sonunda adaylara iş garantisi sunulduğunu öğrendik. Kursa katılan adaylara hem iş garantisi sunuluyor hemde günlük 25 TL ile 45 TL arasında para yardımı yapılıyor. Peki pozisyonlar nelerdir?

HANGİ POZİSYONLARDA EĞİTİM VERİLİYOR?

İŞKUR üzerinden istihdam garantili kurslar düzenleniyor. Peki hangi pozisyonlar için eğitimler veriliyor? Buna göre Dokuma Konfeksiyon Makineci, Kesimci (Konfeksiyon), Dondurma Üretim Elemanı Kadın Giysileri Dikim Elemanı( Düz Dar Etek- Kadın Pantolonu-Bluz- Elbise-Fantezi Elbise), Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Kesim Kontrol İşçisi, Elektrik Tesisatçısı ve Düz Dikiş Makineci gibi pozisyonlar için istihdam garantili kurslar verilmektedir. Peki adaylar bu kurslara nasıl katılabilir?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İŞKUR üzerinden istihdam garantili kurslar veriliyor peki adaylar başvurularını nasıl yapabilir? Buna göre adayların https://goo.gl/mNmDYB linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu link aracılığı ile karşılarına çıkacak olan sayfada kurs türünü MEK istihdam garantili yapacak olan adaylar istediği kursu görüntüleyebilir ve müracaatlarını yapabilir.

Editör: TE Bilisim