Türkiye İş Kurumu işsizliği önlemek için çalışmalarına devam ettiği gibi yeni firmalarla anlaşarak onlara işçi göndermeye devam etmektedir. Şüphesiz ki İŞKUR'un en iyi yaptığı projelerden bir tanesi iş garantili eğitimdir. Normalde bu eğitim programına kayıt olabilmek için 4 - 5 bin lira gibi ücret vermeniz gerekiyor ancak İŞKUR'un yıl içerisinde yayınladığı katılım tarihleri arasında başvurularınızı yaparak sadece 500 lira gibi bir rakama İŞKUR'un iş garantili eğitim programına katılabilirsiniz. Bu program sayesinde günlük 50 lira ücret alacaksınız. Ayda 26 gün boyunca yapıldığı için toplam bin 300 lira İŞKUR'dan maaş alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşıda Verlecek

Bu programa katılmanız işsizlik maaşı almanıza neden olacak bir etken değildir. Bu programa katıldıktan sonra işsizlik maaşına da başvuru yapabilirsininiz. İşsizlik maaşı en az 659 lira ve en yüksek bin 318 lira olarak belirlenmişti. İşsizlik maaşından da ortalama bin 300 lira gibi bir rakam elde ederseniz toplam 2 bin 600 lira aylık geliriniz olur.

Yukarıda verilen rakamlar doğru olmak ile beraber tamamen yasaldır. Yani hiçbir olumsuz sonuç çıkaracak durum yok. Eğer sizlerde aylık 2 bin 600 lira gelir elde etmek istiyorsanız hemen yukarıda yazılanlar gibi İŞKUR'a müracaat edebilirsiniz. Ancak acele edin çünkü iş garantili eğitim programı kayıtları her zaman olmuyor.
Editör: TE Bilisim