Bilindiği üzere İŞKUR'un yetkilendirmiş olduğu özel istihdam büroları aracılığı ile yapılmakta olan iş garantili eğitimler yıl içerisinde aralıklarla düzenlenmektedir. Adaylar iş garantili eğitimlere katılarak gerekli konularda bilgi almakta ve eğitim sonunda iş sahibi olmaktadır.

İŞKUR'un iş garantili eğitimlerine talepler oldukça yoğun olmaktadır çünkü eğitim sonunda adaylara iş garantisi sunulmakta ve adaylar işlere yerleştirilmektedir. Yeni yapılan duyuru ile İŞKUR iş garantili eğitim için 840 kişi alınacağı belirtildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İŞKUR tarafından yetkilendirilmiş özel istihdam büroları tarafından yapılan iş garantili eğitimlere başvuru yapacak olan adayların 18 yaşından büyük olması ve son 6 ay içerisinde çalışmamış olması gerekmektedir.

EĞİTİM KAÇ AY SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlar tarafından verilecek olan iş garantili eğitimler 2 ay boyunca düzenli olarak sürmektedir. Adaylar eğitimlerini uzaktan öğretim ile yani internet üzerinden görmektedir. Yani her hangi bir yere gidilmesine gerek yoktur.

İŞ GARANTİSİ VAR MI

İŞKUR tarafından düzenlenmekte ve MEB tarafından uygun görülmüş kurum tarafından verilen 2 aylık sonucu aday gerekli sertifikalara sahip olmaktadır. Söz konusu kişi İŞKUR'un görevlendirdiği özel istihdam büroları aracılığı ile anlaşmalı firmalara yerleştirilmekte ve en az bin 400 liradan başlayarak 4 bin liraya kadar maaş alabilmektedir.

KURS ÜCRETİ VAR MI

İş Garantili eğitim MEB tarafından onaylanmış özel kurum tarafından yapıldığı için ücretlidir. Normalde ücretler 4 bin 500 liradır ancak şu anda başvurular kabul edildiği için başvuru ücreti 550 TL'dir. Başvurularını adaylar 30 Haziran'a kadar İŞKUR aracılığı ile bilgi alarak yapabilir.
Editör: TE Bilisim