Faaliyetlerine devam etmekte olan İŞKUR, işsizler için iş bulmaya ve özel, kamu sektörü kuruluşları için personel ilanları yayımlamaya devam ettiği gibi yine iş garantili eğitim programlarına da yüzlerce adaylar alımı gerçekleştirmektedir.

İŞKUR iş garantili eğitim farklı meslek grupları için düzenlenmekte olup alınan adaylara 2 ay eğitim verilmektedir. 2 aylık eğitimi tamamlanması ile adaya eğitim verildiği meslek grubu için iş bulunmaktadır. İŞKUR iş garantili eğitim içi yüzlerce aday alımı yapıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İŞKUR iş garantili eğitime başvuru yapmak isteyen adayların 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Öğrenci ve mezunlar için başvurular alınmakta olup adayların ilköğretim ve üstü mezun olması gerekiyor.

KURS DETAYLARI

İŞKUR iş garantili eğitim detayları nelerdir? Buna göre iş garantili eğitim süresi 2 aydır. 2 ay boyunca düzenli olarak eğitimler verilmekte ve eğitimin sonunda adaya verilmiş olan meslek grubu için iş bulunmaktadır. Kurs ücreti 450 TL olup bu kurs ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Adaylara eğitimler özel sektör kuruluşlarınca verildiğinden dolayı kurs ücreti alınmaktadır.

Kurs olmadığı tarihlerde ücret daha yüksek olmak ile beraber kurs tarihlerinde ücret 450 TL'dir. Adaylar İŞKUR iş garantili eğitime katılarak meslek gruplarına yönelik eğitimler alabilir ve eğitimlerinin sonunda ilgili meslek gruplarına göre kendilerine sunulan işlerde istihdam etmektedir.

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim