Ülkemiz de faaliyetlerini sürdürmekte olan İŞKUR adaylara iş imkanları sağladığı gibi eğitimler vererek vasıfsız kişilerin tamamını vasıflı kişileri yapmaktadır. Vasıflı kişiler iş bulabilme imkanlarına sahip olduğu gibi iş garantili eğitim sonucunda adaylara kesin olarak iş imkanları sağlanmaktadır.

Yeni eğitimlere bakıldığında İŞKUR'un 840 kişilik iş garantili eğitim için aday alımı yaptığı görülmektedir. Adaylara uygun pozisyonlar için eğitimler verilmekte ve iş sonunda kesin olarak adaya iş imkanı sunulmaktadır.

BAŞVURULARDA ARANAN ŞARTLAR

Başvuru yapacak olan adayların 18 yaşında olması gerekmektedir. Yine pozisyonlara göre adayların eğitim seviyelerine uygun olması gerekiyor. Genel olarak ilköğretim ve üzeri mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir.

EĞİTİM SÜRESİ

İş garantili eğitimler ne kadar sürmektedir. İş garantili eğitim süresi genel olarak 2 aydır. 2 ayın sonunda eğitim sona ermektedir.

KURS ÜCRETİ NE KADAR

Bilindiği üzere iş garantili eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilmiş özel kurumlara yaptırılmaktadır. Bu yüzden adayların 450 liralık iş garantili eğitim ücretini vermesi gerekmektedir. 450 lira ile ücretini ödeyen ve eğitim alan adaya gerekli sertifikalar verilmekte olup adaya iş bulunarak bulunan işte çalışması sağlanmaktadır. Adaylar başvurularını ve detaylı bilgilerini İŞKUR üzerinden öğrenebilir. Kurslara göre tarihler değişiklik gösterebilmekte olup 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvurusu devam eden kurslar yer almaktadır.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim