Ülkemizde her sene yapılan projeler ile işsizliğin önüne geçilmeye çalışılmakta ve özel sektörelere de alınan işçi sayısının artırılmaya çalışılması ile işsizliğin tamamen bitirilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle Türkiye İş Kurumu, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere anlaşma yaptığı özel şirketler ile daha fazla işçi alımı yapmayı sağlamakta personel temin ilanlarını resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır. Yine İŞKUR'un düzenlemiş olduğu iş başı eğitim programı ve girişimcilik kursları en çok rağbet gören çalışmaları arasında yer almaktadır. Her sene yüz binlerce kişiye istihdam fırsatı sağlayan İŞKUR ile 2017 yılında 500 bin kişiye iş bulunacağı Başbakan Binali Yıldırım tarafından müjdelenmişti.

8 Aralık'ta Açıklamıştı

Başbakan Binali Yıldırım 8 Aralık 2016 tarihinde yaptığı açıklaması ile 2017 yılında Türkiye İş Kurumu Aracılığı ile 500 bin kişiye istihdam fırsatı verileceğini duyurmuştu. Peki bu alımlarda şu an için son durum nedir?

Binali Yıldırım 8 Aralık'ta 2017 yılında İŞKUR ile 500 bin işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Bu alımların 2017 yılında gerçekleşmesi bekleniyor. Şu an için bu konu hakkında yeni her hangi bir açıklama yapılmadı. Ancak önümüzde ki haftalar ve aylar içerisinde İŞKUR aracılığı ile binlerce işçi alımlarının başlaması ve 2017 yılı sonuna kadar 500 bin işçi alımı sayısının doldurulup daha da fazla alımın yapılacağı tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim