Ülkemizde bilindiği gibi işsizlik giderek artmakta ve bu konunun çözülebilmesi için yeni çalışmalar yapılmaktadır. Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam seferberliğini başlatarak özel kuruluşlarında personel alım ilanları yayımlamasını sağladı. Bugün İŞKUR tarafından da milyonlarca gence istihdam konusunda müjdeli haber verildi.

Trabzon'da yapılan görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, SGK Trabzon İl Müdürü Aydın Gedikli, SGK Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç katıldı. Yıldırım yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'în istihdam seferberliğini başlattığını duyurarak konuşmasına müjdeli haber ile devam etti.

Amacımız İstihdam'ı Artırmak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliğini başlattıklarını duyurarak amaçlarının istihdam'ı artırmak olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin kayıt dışı istidam oranının %33 oranında olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan kayıt dışım istihdam oranını azaltabilmek için çalışmalar yapacaklarını duyurdu.

2017 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalar ve özel sektöre alınacak olan personel sayılarının artması ile yıl sonuna kadar toplam bir milyon 500 bin kişiye istihdam fırsatı verilmeye çalışılacak.

Editör: TE Bilisim