Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR özel sektör ve kamu kurumlarının ilanlarını yayımladığı gibi yine kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere de personel ve memur alımı da gerçekleştirmektedir.

Buna göre Türkiye İş Kurumu geçtiğimiz sene 3 bin kişilik memur alımı için izin talep etmiş ve İşin Olsa ekibi olarak bizlede bu duyuruyu sizlere yayımlamıştık ancak geçtiğimiz sene Maliye'den alım için onay çıkmadı. Bu senede Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan performans programına bakıldığında ilgili kurumun bin 750 memur alımı için taleplerini ilettiği görülmektedir. Peki detaylar nedir?

BİN 750 MEMUR ALIM DETAYLARI NEDİR?

Türkiye İş Kurumu tarafından kamuoyuna duyurulan performans programına bakıldığında ilgili kurumun 2018 yılı başından sonuna kadar iş ve meslek danışmanı ile büro memuru kadroları için toplam bin 750 memur alımı yapmayı planladığı görülmektedir. Buna göre iş ve meslek danışmanı (1.000) bin ve 750 büro memuru alımı gerçekleştirecektir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu bu sene bin 750 memur alımı yapmak için izin talep etti peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre İŞKUR bin 750 kişilik memur alımı yapacak ancak net tarih Maliye Bakanlığından duyurulacaktır. Eğer Maliye Bakanlığı bin 750 memur alımı için izin verirse İŞKUR en kısa süre içerisinde iş ve meslek danışmanı memuru alımı ile büro memuru alımı için ilan yayımlayacaktır.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim