Türkiye'nin dört bir bölgesinde merkezlerde ve ilçelerde bulunan Türkiye İş Kurumu aracılığı ile işsizliğin önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar yapılırken İŞKUR bünyesinde çok sayıda İMD memuru görev yapmaktadır. İMD memuru alımlarının yapılabilmesi için üniversiteler aracılılığı ile ücreti karşılığında İMD sertifikaları da verilmektedir.

Buna göre Türkiye İş Kurumu geçtiğimiz sene 3 bin kişilik İMD memuru alımı için taleplerini iletmişti ancak bir türlü alım için onay verilmedi ve bu sene Türkiye İş Kurumu daha az bir sayı ile tekrardan başvurularını yaptı. Buna göre Türkiye İş Kurumu 2018 yılında bin (1.000) iş ve meslek danışmanı İMD memuru alımı yapacak.

ONAY BEKLENİYOR!

Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulan performans, bütçe programlarında 2018 yılı istihdamlar hakkında önemli bilgiler verildi. İŞKUR tarafından verilen bilgilere göre kurumun bin iş ve meslek danışmanı İMD memuru alımı için gerekli talepleri ilettiği öğrenildi.

Maliye Bakanlığı tarafından bu sene İMD memuru alımı için izin çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz sene İMD memuru alımı yapılmamıştı ve uzun süredir İMD sertifikaları dağıtıldığı için kadrolarda giderek yığılmalar yaşanmaya devam ediyor. Buna göre eğer onay verilirse bu sene İŞKUR 16 bin memur alımı yapacak. Memur alımı detayları geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim