Faaliyetlerini sürdürmekte olan İŞKUR her geçe gün özel sektör ve kamu kurumlarının personel alımı ilanlarını yayımladığı gibi yine açık pozisyonların doldurulması için personel alımına yönelik Maliye Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürmektedir.

Maliye Bakanlığı ile iş ve meslek danışmanı pozisyonu için görüşme yapan İŞKUR bilindiği üzere 3 bin kişilik İMD ataması yapması için izin istemişti peki bu izin hakkında neler yaşandı? Maliye Bakanlığı İŞKUR'a iş ve meslek danışmanı pozisyonu için 3 bin İMD ataması izni verdi mi? Son durum nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İŞKUR'un aralıklarla alım yaptığı iş ve meslek danışmanı İMD personel alımı atamasına kimler müracaat edebilir. Adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir? Buna göre adayların lisans mezunu olması ve İMD sertifikasına sahip olması gerekmektedir. İMD sertifikasını alan adaylar İMD atamaları için başvurularını yapabilir ve atama şansı yakalayabilir.

3 BİN ATAMA NE DURUMDA

İŞKUR, Maliye Bakanlığına 3 bin iş ve meslek danışmanı İMD pozisyonu için atama izni istemişti ancak Maliye Bakanlığı konu hakkında her hangi bir açıklama yapmadığı gibi İŞKUR cephesinden de 3 bin İMD ataması konusunda her hangi bir bilgi paylaşımında bulunulmadı. Fakat atamaların yapılacağı tahmin ediliyor.

İŞKUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim