Geçtiğimiz haftalarda haberini yaptığımız bildiri ile İŞKUR'un Maliye Bakanlığından 3 bin personel alımı talebini öğrenmiştik. Alınacak olan personeller İŞKUR bünyesinde iş ve meslek danışmanı pozisyonunda istihdam edecek ve görev alanı saha olacak. İŞKUR'un alım ilanı yayımlanmadan İMD personeli olabilmek için sertifika başvuruları devam ediyor.

SERTİFİKA NE İŞE YARAYACAK

İş ve Meslek Danışmanlığı sertifika başvuruları devam ediyor. Sertifika başvurusu yapan adaylar ücretlerini ödedikten sonra sınava girecek ve sınavdan başarılı olan adaylar sertifikalarını elde edecek. Peki alınan bu sertifikalar adayın ne işine yarayacak.

Bilindiği gibi İŞKUR, Maliye Bakanlığından 3 bin İMD kadrosu istedi. İMD sertifikası olan adaylar İŞKUR'un alım yapacağı 3 bin kişilik İMD başvurusuna müracaat edebilecek. Bu yüzden adayların İMD sertifikası olması geremektedir.

İMD SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

İMD sertifikası almak isteyen adayların 19 Mart 2017 tarihine kadar gerekli müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Müracaat etmek isteyen adayların en az lisans düzeyi mezunu olması gerekmektedir.

Sınav Ücreti: 700 TL

İş ve Meslek Danışmanı sertifikası almak isteyen adayların sınav ücreti olan 700 lirayı da ödemesi gerekmektedir. Sınav ücretini ödemeyen adaylar sınava katılamaz ve İMD sertifikası alamaz. Sınav ücretini yatıran adaylar Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan/Sakarya adresinde 25 Mart 2017'de sınava girecektir. Başvurular ve detaylar için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175
Editör: TE Bilisim