İŞKUR, adayların hızlı bir şekilde iş bulabilmesi ve adaylara daha iyi şekilde yardımcı olunabilmesi için sahada görev yapacak 3 bin kişilik iş ve meslek danışmanı (İMD) memuru alımı için Maliye Bakanlığına atama isteğini iletmişti. Maliye Bakanlığının dönüşün hakkından et bir bilgi yok ancak İŞKUR'a 3 bin kişilik İMD memuru ataması için izin verilmesi bekleniyor.

İŞKUR'un İMD memuru alımı ilanına müracaat edecek olan adayların İMD sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bu sertifikayı almak için adaylar müracaatlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

İMD SERTİFİKASI NASIL ALINIR

İŞKUR yıl sonuna kadar 3 bin kişilik iş ve meslek danışmanı (İMD) memuru ataması yapması bekleniyor. Peki İMD sertifikası nasıl alınır. Adayların Sakarya Üniversitesinin açmış olduğu eğitime müracaat etmesi ve İMD sertifikası için sınava girmesi gerekmektedir. İMD sertifika sınavından başarı ile ayrılan adaylar İMD sertifikasını almaktadır.

SERTİFİKA DETAYLAR

Kurs Veren: Sakarya Üniversitesi

Sertifika: İş ve Meslek Danışmanı (İMD)

Kurs Ücreti: 700 TL

Sertifika Çıkarma Ücreti: 100 TL

Son Başvuru Tarihi : 20 Haziran 2017 

Sınav Tarihi : 1-2 Temmuz 2017 

BAŞVURULAR

Yukarıda detayları verilmiş olan İMD sertifikası için başvurular 20 Haziran 2017 tarihine kadar sürüyor. Adayların müracaat etmek için aşağıda ki iletişim bilgilerine müracaat etmesi gerekmektedir. İMD sertifikası olmayanlar İMD memur atamalarına başvuramaz.

Adres: Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUSEM) Esentepe Kampüsü 54187 Serdivan/SAKARYA 
Tel: 0264 295 5452-5453-3403-5451 
Faks: 0264 295 54 50 
E-posta: [email protected]

Editör: TE Bilisim