Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'le çıkan çatışma esnasında kaybolan ve İŞİD,militanlarının elinde olduğu bilgisi alınan Türk askerinin hayatta olduğu açıklandı.

 

Kilis’te Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda 1 Eylül gecesi Suriye tarafında IŞİD’in kontrolü altındaki bölgeden açılan ateş sonucu Şanlıurfa Akçakaleli asker Yusuf Beylem şehit olmuştu.

 

Aynı karakolda görevli Sefer T. adlı er ise ortadan kaybolmuştu.  

Hürriyet'in haberine göre, IŞİD tarafından kaçırıldığı ortaya çıkan askerin sağ olarak kurtarılması için MİT devreye girerken bölgedeki yerel kaynaklar üzerinden girişimlerin sürdüğü öğrenildi.

AYAĞINDAN YARALI

Güvenlik kaynakları, kaçırılan Sefer T.’nin ayağından yaralı olduğunu ve Halep yakınlarında IŞİD’e ait bir hastanede tedavisinin yapıldığına dair istihbarat alındığını söylediler.

Aynı kaynaklar, IŞİD’in, askeri kontrolü altında tuttuğu Musul kentine götürme planı olduğuna dair istihbarat alındığını, ancak bunun tam olarak teyit edilemediğini belirttiler.

Bölgedeki askeri kaynaklar da, kayıp askerin Musul’a götürüldüğüne dair bir bilgiye henüz ulaşılamadığını söylediler.

TAKAS PAZARLIĞI YOK

Yetkililer, askerin sağ olarak kurtarılması için girişimlerin devam ettiğini, IŞİD’le bir takas pazarlığının olmadığını kaydettiler.

IŞİD’le bağlantılı bazı sosyal medya hesaplarında ise örgütün, ellerindeki askerin serbest bırakılması için Türkiye’den IŞİD’le mücadele koalisyonunundan çıkmasını istediğine dair beyanların yer alması dikkat çekti.

Posta

Editör: TE Bilisim