IŞİD'in 800 milyon doları ABD, koalisyon uçaklarının bombardımanında imha edildi. İşid'in paralarının imha edildi. Musul'daki bir evde tespit edilen 150 milyon dolar patlatıldı.


İki yıl önce ABD tarafından 'en iyi finanse edilen terörist örgüt' olarak tanımlanan IŞİD'in para depoları koalisyon uçakları tarafından vuruldu.

Açıklama, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Tümgeneral Peter Gersten tarafından yapıldı. Gersten, örgütün mali işlerini yürütüldüğü binaların üst üste hedef alındığını belirtti.


Irak'taki hava saldırılarında imha edilen paranın miktarı 800 milyona dolara yakın. Gersten, örgütün nakit paralarının bulunduğu binalara yönelik toplam 20 hava saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkili, ABD'nin ne kadar paranın yok edildiğini nasıl bildiğini açıklamadı.

Bir evde 150 milyon dolar

Saldırılardan birinde, Musul'daki bir evde yaklaşık 150 milyon doların yok edildiği belirtiliyor. Gersten, nakit paranın nerede tutulduğuna dair istihbarat edindiklerini ve bu evde paraların bulunduğu odanın bombalandığını söyledi.

IŞİD'in birçok petrol rafinerisi ele geçirip, vergileri hayata geçirdiktikten sonra 2 milyar dolarlık bir bütçeye eriştiği düşünülüyor. ABD Maliye Bakanlığı 2014'te, IŞİD'i 'en iyi finanse edilen terörist örgüt' olarak tanımlamıştı.

Örgütün geçen yıl 250 milyon dolar kazanç elde ettiği belirtiliyor. Ancak örgütün alan ve petrol rafinerisi kayıpları nedeniyle bu rakamların düşmüş olabileceği aktarılıyor.