127 kişinin öldüğü Fransa'daki terör saldırısını beklendiği gibi İŞİD üstlendi. İŞİD Fransa'nın başkenti Paris'teki yaşanan canlı bomba ve saldırı olaylarına ilişkin bir açıklama yaparak olayı üstlendi.


Fransa'nın başkenti Paris'te 127 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi. Örgüt, saldırıların, Fransa’nın politikalarını sürdürdüğü sürece “en büyük hedef” olmaya devam edeceğini kanıtlamak için tasarlandığını belirtti. IŞİD, saldırıları "peygambere hakarete" ve hava saldırılarına yanıt olarak yaptıklarını ifade etti. 

VİDEO YAYINLAMIŞTI

IŞİD, bir militanın bombalamalar sürdüğü sürece  Fransa'nın barış içinde yaşamayacağını söylediği bir  video yayınladı. Videonun ne zaman çekildiği hakkında bir bilgi verilmedi. (Reuters)

İngiliz Channel 4 muhabiri Jon Snow, IŞİD'in resmi medya organı Al-Hayat Medya Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre terör örgütünün  Paris saldırılarını üstlendiğini belirtti. Örgütün Paris'te en az 128 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar için "mucize" dediği açıklandı.

'BEN IŞİD ÜYESİYİM'


Paris'teki saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD'e yakın sitelerden yapılan açıklamada saldırıların 'Avrupa'nın 11 Eylül'ü' olduğu ifade edildi. Paris'te konser salonundaki sladırgan daha fazla rehine öldürmeden polis operasyonuyla yakalandı. Saldırgan tutuklandığı an ben bir İŞİD üyesiyim diye bağırıyordu. Fransa'daki terör saldırıları sonucu IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarından zafer paylaşımları yapıldı.

Editör: TE Bilisim