Son zamanlarda bilindiği üzere internete yüzde 50 zam geliyor haberleri tüm basının ve internet kullanıcılarının gündemine gelmeye başladı. Peki nedir bu internete yüzde 50 zam geliyor haberlerini doğruluk payı nedir? İnternete yüzde 50 zam geldiğinde fiyatlar artacak mı detaylar nedir?

İNTERNETE YÜZDE 50 ZAM GELECEK!

Buna göre internete yüzde 50 zammın geleceğine yönelik yapılan haberler gerçektir. Ancak rakamlarda ufak bir oyun olduğu için çok sayıda kullanıcı 50 lira fatura öderken fatura miktarının 75 lira olacağını düşünüyor. Ancak durum bundan ibaret değil.

İNTERNETE ZAM ORANINI AÇIKLIYORUZ!

Buna göre bilindiği üzere her sene alınan vergilerde ve ücretler de belirli oranlarda zam oranı yapılmaktadır. Bundan önce internetten yüzde 5 vergi alınırken 2018'den sonra yüzde 7,5 vergi alınacak. Yani internete yüzde 50 zam geleceği haberleri aslında doğru fakat cümlede eksiklik olduğu için kullanıcılar da yanlış anlama durumu oluşmaktadır. Aslında internete değil internetten alınan vergilere yüzde 50 zam geliyor. Örneğin bundan önce internet faturasına göre 5 liralık vergi alınıyorsa 2018 yılından sonra yüzde 7,5 oranında vergi alınacaktır.

Bazı haber sitelerinden paylaşılan internet faturanız 50 TL ise 2018 yılından sonra 75 TL olacaktır açıklamalarına itibar etmeyiniz çünkü internet faturasına değil internet vergilerinden alınan zama yüzde 50 zam gelecek olup GSM ve ev telefonundan alınan vergiler de indirim uygulanacaktır.