Müslümanlığı seçen ingiiliz turist Türkiye'nin gündeminde.  Debbie Jayne, isimli turist her yıl düzenli olarak tatil için geldiği Muğla’nın Fethiye ilçesin'de İslamiyeti seçerek müslüman oldu. ingiliz turist için müftülük din görevlileri de Kuran-ı Kerim okudu

İSLAMİYETİ SEÇTİ

İngiltere’nin Galler bölgesinde yaşayan Debbie Jayne (48), Fethiye’ye ikinci kez tatile geldiğinde Ölüdeniz Mahallesi’ndeki bir otelde barmenlik yapan arkadaşı Mustafa Bilim sayesinde İslamiyet ile tanıştı. Ülkesine döndüğünde İslamiyet’i araştıran ve Müslüman olmaya karar veren Jayne, üçüncü kez Türkiye’ye geldiğinde arkadaşı Mustafa Bilim ile birlikte Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’na başvurdu. Debbie Jayne için İlçe Müftülüğü’nde ihtida töreni düzenlendi. İngiliz uyruklu Debbie Jayne, kelimeyi şahadet getirerek Müslüman olurken; müftülük din görevlileri de Kuran-ı Kerim okudu. Müftü Oğuzhan Kadıoğlu, Jayne İslamiyet ve ibadetler hakkında bilgi verdi.Jayne ihtida belgesini takdim eden Müftü Oğzuhan Kadıoğlu, "Müslüman olmak istediğini bildirdi. İslamiyet hakkında bilgiler verdik. Kelimei şahadet getirdi. Bu belgeyi hazırlayıp kendilerine sunuyorum" dedi.

MÜSLÜMAN OLMAYI KABUL ETTİM


İngiliz uyruklu Debbie Jayne’de, İslamiyet’i arkadaşı Mustafa’nın isteği üzerine araştırıp seçtiğini söyledi. Üçüncü kez Fethiye’ye tatile geldiğini söyleyen Jayne, "Müslüman olmayı kabul ettim. Bundan böyle Müslüman olarak yaşayacağım" diye konuştu.
İngiliz turistin ilgi duyması üzerine Müslümanlığı anlattığını kaydeden Mustafa Bilim ise, şöyle konuştu: “Tanıştıktan sonra Müslüman olur musun diye sordum. O araştırmış. Bu son gelişinde Müslüman olmak istediğini söyledi. Müftülüğe geldik”

Editör: TE Bilisim