Almanya İncirlik'e 100 asker gönderdi. Alman Hava Kuvvetleri neden İncirlik Üssüne asker gönderdi. Almanya İŞİD'e saldırımı yapacak işte detaylar.


Suriye’de keşif uçuşları yapacak Alman Tornado uçakları için görevlendirilen 100 Alman askeri Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı. Yarın da 4 Tornado uçağının İncirlik’e gelmesi bekleniyor.

Alman Hava Kuvvetleri'ne bağlı 100 asker Suriye'deki operasyonlara katkı amacıyla İncirlik'e konuşlanacak.
Alman Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada 100 askerin bir Airbus uçağıyla Hamburg'dan İncirlik'e yola çıktığı belirtildi. 

Hava Kuvvetleri sözcüsü, bugün yola çıkanların pilot, teknisyen ve yer personeli olduğunu, ekipte keşif uçuşlarında elde edilen görüntülerin değerlendirmesinde görev yapacak uzmanların da yer aldığını söyledi. 

4 TORNADO DAHA GÖNDERİLECEK 

Yarın 4 Tornado keşif uçağının Türkiye'ye gönderilmesi planlanıyor. Uçakların ikisi Schleswig-Holstein eyaletindeki Fliegerhorsten, ikisi ise Rheinland-Pfalz eyaletindeki Büchel'deki üslerden yola çıkacak. 

Ocak ayı ortasından itibaren toplam 6 Tornado uçağının Türkiye'den kalkarak Suriye'de keşif uçuşları yapması planlanıyor.

Aralık ayı ortasında Almanya'dan 2 Tornado uçağı ve personeli Türkiye'ye gönderilmişti. Bu iki uçağın ocak ayının ikinci yarısında geri dönmesi ve yerlerine keşif teknolojisiyle donatılmış iki Tornado'nun gönderilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim