Ülkemizde bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitilen adaylar polis olarak göreve başlamaktadır. Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunları için Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, ön lisans ve lisans mezunları için Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve lisans mezunları için Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile alımlar düzenlemektedir.

Peki ilkokul mezunu polis alımları nasıl yapılır? İlkokul mezunları polis olabilir mi? İlkokul mezunu polis alımı yapılıyor mu? İşin Olsa ekibimize gelen ilkokul mezunu polis alımı rağbetinden dolayı sizler için bu içeriği ürettik ve tüm bilgileri detaylı bir şekilde aktarıyoruz.

İLKOKUL MEZUNU POLİS OLABİLİR Mİ?

Polis olabilmek için adayların belirlenen şartlara sahip olması gerekmekte olup şu an için ilkokul mezunu polis alımı yoktur. İlkokul mezunu adaylar ancak İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığında lojistik uzman erbaş (berber, aşçı, tesisatçı vb. meslek sınıfı) ya da Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olarak görev yapabilir. İlkokul mezunu polis alımı bulunmamaktadır.

Ön lisans mezunu ile lise mezunu adaylar polis alımlarına yoğun rağbet göstermekte olup lisans mezunu adaylar genel olarak Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM'e rağbet göstermektedir. İlerleyen dönemlerde ilkokul mezunu adaylar için şartlar esnetilir mi bilinmiyor ancak yakın süreçte şu an için böyle bir durum söz konusu değildir.