Jandarma Genel Komutanlığı 2017/2 ve 2017/3 uzman erbaş alım ilanı başvuru sürelerinin dolması ile geçtiğimiz gün 2017/4 uzman erbaş alımı ilanı tekrar yayımlayarak Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş alımlarının tekrar başladığını duyurdu.

Ancak alım ilanında en az lise mezunu ibaresi bulunduğu için ilkokul mezunu adaylar başvuru yapamamaktadır. Peki önümüzde ki personel temin ilanlarında Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat ve Asayiş Emniyet alımlarında ilkokul mezunu adayların müracaatını kabul edecek mi?

İlkokul Mezunları JÖH Olmak İstiyor!

Çıkan kanunun Resmi Gazete'de ilan edilmesi ile birlikte ilkokul mezunlarının uzman erbaş olabileceği belirtildi. Ancak İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ilkokul mezunu adayların sadece lojistik sınıflı branşlara müracaat edebilmesine olanak sağlıyor.

Şuan için alımlarda ilkokul mezunu ibaresi sadece lojistik sınıflarda bulundu. Bunun haricinde alım yapılan Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımlarında en az lise mezunu ibaresi değişmedi.

Jandarma Özel Harekat ve Asayiş Emniyet Jandarmasının görevlerinin daha ağır olması, sürekli olarak operasyonlara olması, olaylara sevk edilmesi, lise mezunu başvurularının beklenenden daha fazla olmasından dolayı henüz en az lise mezunu ibaresi değiştirilmiş değil ve ilerleyen zamanda da değiştirilmeyeceği öngörülüyor. Ancak lise mezunu başvuruları giderek azalırsa ilkokul mezunu adayların da müracaat etmesine olanak sağlanabilir.
Editör: TE Bilisim