İçişleri Bakanlığı bünyesinde ülkemiz geneli hem yurt içi hemde sınır dışı operasyonlarına başarılı şekilde devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için askeri personel alımları gerçekleştirmekte olup alım ilanları Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanmakta ve personel temin bölümünden duyurulmaktadır.

Geçtiğimiz sene çıkarılan lojistik sınıfı için en az ilköğretim mezunu adayların uzman erbaş rütbeli askeri personel olabilmelerinin önü açıldı. Ancak bu adaylar lojistik sınıfında yani meslek gruplarında görev yapmaktadır. Bu branşlar Aşçı, beyaz eşya tamircisi, elektrikçi, oto elektrikçi, oto tamircisi, sıhhı tesisatçı, kaportacı, terzi, , duvarcı, sıvacı,boya ve alçı sıvacı, betonarme demircisi, fayansçı, çatı ustası, ahşap doğrama ve kaplamacı, ısı yalıtımcı, su yalıtımcı, çift kafa kesim makinesi operatörü, modüler beton baskı makinası operatörü, kompresör operatörü, karbon/fiber üretimcisi (fiberglasçı), kasap, bayan kuaförü, garson, soğuk mezeci, ızgaracı/dönerci, pideci, pastacı, tatlıcı olarak bilinmektedir. Peki lojistik sınıflı askeri personel alımları ne zaman yapılacak?

LOJİSTİK ASKER ALIMLARI NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı artık İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlandığı için er rütbeli askerlerin yaptığı görevleri de uzman erbaşlar yapmaya başladı. Öyle ki meslek lojistik branşları içinde en az ilköğretim mezunu askeri personel alımları geçtiğimiz sene yapıldı. Fakat bu sene ne zaman yapılacak, ya da ilan yayımlanacak mı bilinmiyor çünkü henüz Jandarma Özle Harekat JÖH alımı dahi yapılmadı. İlan yayımlandığında haberdar olmak için sitemizi ve mobil uygulamamızı takip ediniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: İşin Olsa Mobil Uygulamamızı İndirin (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim