Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak bilinmekte olan kuvvet komutanlıkları açık pozisyonları için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. İlanlar kuvvet komutanlıkları tarafından hazırlanmakta ve resmi internet sitesinden ya da bağlı olduğu kamu kurumunun resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır.

Buna göre en çok talebin Jandarma Özel Harekat (JÖH) sınıfı için yapıldığı görülmektedir. Peki şimdi akıllarda tek bir soru var. Bilindiği üzere ilköğretim mezunlarının uzman erbaş olmalarına izin verilmişti. Peki ilköğretim mezunu bir kişi Jandarma Özel Harekat (JÖH) olabilir mi?

İLKÖĞRETİM MEZUNU JÖH OLABİLİR Mİ?

İşin Olsa ekibine JÖH hakkında çok sayıda bu soru geldiği için sizler için özel bir içerik ürettik. Buna göre ilköğretim mezunu bir kişi kuvvet komutanlıklarının uzman erbaş ya da sözleşmeli er, sözleşmeli erbaş ilanlarına müracaat edebilir ancak Jandarma Özel Harekat (JÖH) olamaz.

Çünkü Jandarma Özel Harekat (JÖH) olabilmek için adaayın uzman çavuş rütbesine yükselebilmesi gerekiyor bilindiği üzere ülkemizde eğitim giderek yükseldiği için çavuş rütbesi lise ve üzeri mezunlarına verilmektedir. İlköğretim mezunları genel olarak sözleşmeli er, sözleşmeli erbaş ya da lojistik branşlı askeri personel olabilmektedir.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim