İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığının en seçkin sınıflarından bir tanesi Jandarma Komando Özel Harekat JÖH tim personelleridir. JÖH personelleri subay, astsubay ve uzman erbaş rütbelerinde bulunmakta olup ihtiyaçlar halinde her sene alımlar yapılmaktadır.

Geçtiğimiz sene ciddi alımlar yapılmıştı ancak bu sene alımlar yapılmadı ve adaylar Jandarma Özel Harekat JÖH alımı yapılmasını bekliyor. Buna göre ilköğretim mezunu adaylar JÖH alımlarının en az ilköğretim seviyesinde yapılmasını talep etmeye devam ediyor. Peki alımlar ilköğretim seviyesine çekilir mi?

İLKÖĞRETİM MEZUNU JÖH ALINIR MI?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımlarındaki meslekçi yani lojistik sınıfları için ilanlar en az ilköğretim mezunu düzeyinde yayımlanıyor ancak Jandarma Komando yani Jandarma Özel Harekat JÖH ilanları en az lise mezunu seviyesinde yayımlandı. İlerleyen dönemlerde ilanlara daha fazla rağbetin gelmesi için alımlar en az ilköğretim seviyesine çekilebilir resmi olarak bir açıklama bulunmuyor. Yakın zamanda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yeni ilanların hazırlanması ve JÖH alımı ilanların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. ilanlar yayımlandığında www.isinolsa.com ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.