Kütahya Cumhuriyet Savcılığına başvurarak şiddet gördüğü kocası hakkında boşanma davası açan Nil T. (30), bugün o kocası tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürdü. Eşini öldüren E.T eşini öldürdükten sonra  olay yerinegelen 2 polis memurunu'da yaraladı.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi E.T'den boşanmak için dava açan Nil T. (30), Adnan Menderes Caddesi'nde bir apartmandaki evlerinden ayrılarak ailesinin yanına yerleşti.Nil T, Kütahya Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, terk ettiği evindeki eşyalarını almak istediğini ancak eşinden korktuğunu belirterek, polis desteği istedi.

2 POLİSİ YARALADI

Genç kadın, savcılığın talimatı doğrultusunda Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Erdoğan Pınar ve Aydın Başpınar ile eşyalarını almak üzere söz konusu eve gitti.Polisler evin girişinde beklerken E.T, eşyalarını toplamak için içeri giren Nil T'yi pompalı tüfekle göğsünden vurdu. Zanlı, kendisine müdahale etmek isteyen polis memurları Pınar ve Başpınar'ı da aynı tüfekle yaraladı.

Nil T, olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralı polis memurları, sağlık ekiplerince Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Gözaltına alınarak Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen zanlının, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu arada olay yerine gelerek yaşananlarla ilgili bilgi alan Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, daha sonra yaralı polislerin tedavi gördüğü hastaneye gitti.

Gülnaz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Yaralı polis memurlarımızın sağlık durumları iyi. Şu an tedavi altındalar. Hayati tehlikeleri bulunmuyor" dedi.