Bakanlıklar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur personel alımı yapmaya devam ettiği gibi yayımlamış oldukları performans programları ile de 2017 yılı içerisinde kaç bin personel alımı gerçekleştireceklerine dair açıklamalarda bulunmaktadır.

Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı cephelerinden yapılan açıklamalara bakıldığında iki bakanlığın bu sene yıl içerisinde toplam 54 bin 250 memur personel alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak.

Adalet Bakanlığı

Geçtiğimiz haftalarda Adalet Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan duyuru da toplam 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağı belirtilmişti. 2 bin personel yeni mezunlardan ve 750 personel ise eski mezun olup avukatlık mesleği yapanlarda alınacak.

Yine Adalet Bakanlığının sene sonuna kadar zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları için de toplam 5 bin personel alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı toplam 7 bin 750 personelden daha fazla alım gerçekleştirebilir.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığın bu sene kaç bin personel alımı gerçekleştireceği büyük merak ile beklenmekte olan konular arasında yer almaktaydı. Recep Akdağ yaptığı açıklamasında yıl sonuna kadar 16 bin 500 sağlık personeli alımı yapacaklarını müjdeledi. Bu alımdan farklı olarak Sağlık Bakanlığı yıl içerisinde 13 bin doktor alımı ve 17 bin şirket çalışanı alacaklar. İki bakanlığın yıl sonuna kadar toplam 54 bin 250 personel alımı yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim