Ülkemizde işsizlik oranları giderek artmaktayken bakanlıklar tarafından yapılan duyurular ile çok sayıda personel alımı yapılacağı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının yaptığı açıklamalara bakıldığında iki bakanlığın toplam da 54 bin 250 personel alımı yapacağı görülmektedir. Peki hangi bakanlık kaç personel alımı yapacak? Alımlar hangi pozisyonlar için yapılacak?

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında yıl içerisinde toplam 16 bin 500 sağlık personeli alımı yapacaklarını duyurdu ve ilk alımların önümüzdeki ay içerisinde toplam 3 bin 900 olarak yapılacağını duyurdu.

Yine Recep Akdağ yıl içerisinde toplam 13 bin doktor alımı yapacaklarını da belirterek Tıp Fakültesi mezunlarına sevindirici bir haber verdi.
Yine Sağlık Bakanlığı bu sene yıl içerisinde toplam 17 bin şirket personeli çalıştıracaklarını belirtti.

Değerlendirme: Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamalarına göre Bakanlığın bu sene 46 bin 500 personel alımı yapması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da personel alımı hakkında değerlendirmeler yaptı ve Adalet Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağına dair duyurular yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ÖSYM'nin 3 Haziran 2017'de yapmasını beklediği sınav ile toplam 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacak.

Yine Adalet Bakanlığının yıl içerisinde en az 5 bin zabıt katibi, infaz korumam mübaşir ve şoför pozisyonları için personel alkımı yapması beklenmektedir.

Değerlendirme: Adalet Bakanlığının da bu sene 5 bin üç kadro için hakim ve savcı içinde 2 bin 750 kadro ayırması ile en az 7 bin 500'lük personel alımı yapması bekleniyor.