15 Temmuz'da yapılmak istenen askeri darbe girişiminin ardından flaş kararlar alınmaya devam ediyor. Resmi Gazete aracılığı ile aralıklarla kamudan ihraç edilen personellerin isim listesi yayımlanmakta ve KHK ile çıkan kararlar bildiri halinde kamuoyuna duyurulmaktadır. Bilindiği gibi kamudan ihraç edilen memurlara verilen maaşın bir bölümünün alımı görüşülmekteydi. Buna göre memurlar maaşlarını ayın 15'inde almaktadır. 15'inden sonra maaş alanların geriye dönük 15'ine kadar hesaplanan maaş tutarını iade etmesi gerekiyordu aynı şekilde askeri öğrenciler içinde böyle bir durum söz konusuydu. Bu konu hakkında yapılan görüşmelerin sona ermesi ile flaş bir karar alındı.

Maaşlar Geri Alınmayacak

OHAL döneminde bulundukları pozisyondan uzaklaştırılan ya da ihraç edilen memurların aldıkları maaşlar geriye dönük olarak geri alınmayacak. Aynı durum askeri öğrenciler içinde geçerli olacak.

Görevden ihraç edilen memurların şu ana kadar aldığı tüm maaşın iadesi istenmemekteydi. Bunun yerine memurların aldıkları maaş günü ayın 15'i olarak biliniyor. Örneğin ayın 25'inde görevden uzaklaştırılan memurun 10 günlük maaşı iade etmesi istenmekteydi ancak yeni çıkan karar ile bundan vazgeçildi. Peki neden vazgeçildi?

Bu konu hakkında net bir yanıt yok ancak şu anda operasyonlar hızla devam etmekte ve yeni bir darbe girişiminin olmaması için hükümet başta olmak üzere tüm meclis çalışmalarını yapmaktayken memurlardan alınacak olan bu maaşlar ile uğraşılmaması düşünülmüş olabilir. Tabi bu konu hakkında net bir yanıt yok.
Editör: TE Bilisim