Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen askeri grup tarafından darbe girişimi yapıldı. Ancak polislerin nokta atış operasyonu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokağa çıkan halk sayesidne darbe girişimi kısa sürede engellendi. Darbe yapmak isteyen askerler halk tarafından polise teslim edilirken darbe girişiminin hemen ardından göz altıların sayısı giderek artmaya başladı.

Meydanlarda biriken halkın sayısının daha da artması ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen kişilere ücretsiz imkanların sağlanabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile 20 Temmuz'a kadar İETT otobüs seferlerinin ücretsiz olacağını duyurmuştu. Yapılan son açıklama ile sürenin uzatıldığı duyuruldu.

Süre Uzatıldı! Açıklanan Son Tarih

İstanbul'da düzenlenecek olan darbeye hayır mesajının verileceği Cumhuriyet Halk Partisi mitingine halkın ücretsiz olarak gidebilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz İETT seferlerinin uzatıldığı duyuruldu. Yapılan son açıklama ile ücretsiz seferlerin 24 Temmuz'a kadar devam edeceği vurgulandı. Halk bu tarihe kadar ücretsiz olarak otobüslere binecek, istediği yerlere gidebilecek ve demokrasiye sahip çıkmak adına meydanlar da toplanarak hem Türk Bayrağı sallayabilecek hemde sloganlar ile darbeye hayır mesajını tüm dünyaya kamuoyu aracılığı ile duyurabilecek.
Editör: TE Bilisim