İstanbul Byükşehir Belediyesinde hizmet veren İETT otobüsleri son günlerde ücretsiz seferler yapmaya başladı. Askeri Darbe Girişiminin başlaması ile halk meydanlara toplanmaya başladı ve buralardan sloganlar atılarak darbeya hayır mesajları verildi. Meydanların daha kalabalık olması ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen halk ücretsiz hizmet vermek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile İETT seferlerinin ücretsiz olmasını uygun gördü.

İETT Ücretsiz Seferlerin Süresi Uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile ücretsiz seferlerin 24 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği vurgulandı. Peki süre neden uzatıldı. İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisinin darbeye hayır mesajı vermek için mitingi olacak. Halkın bu mitinge ücretsiz olarak gidebilmesi, meydanların kalabalık olması, askeri darbe girişiminin sonlandırıldığının gösterilmesi ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen tüm halka ücretsiz hizmetlerin verilmesi için sürenin uzatılma kararı alınması uygun görüldü.

Bir önceki yaptığımız haber de EGO otobüslerinin 25 Temmuz'a kadar ücretsiz olduğunu ve İETT seferlerinin de 20 Temmuz'a kadar ücretsiz olduğunu ancak bu sürenin daha da uzayabileceğini belirtmiştik. İlerleyen günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin alacağı karar ile seferlerin ücretsiz olması süresi artabilir.
Editör: TE Bilisim