Ülkemizde bilindiği üzere araçlarda cam filminin sadece belirli oranlara göre kullanımı serbestti ancak geçtiğimiz haftalarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan duyuru da cam filmi kullanımının yasaklandığı ve otomobillerde bulunan cam filminin sökülmesi gerektiği aksi halde araçlara ceza kesileceği belirtilmişti.

Yurt geneli trafik polisleri tarafından binlerce araca cam filmi cezası kesilmesi ve konu hakkında şikayetlerin artması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya el attı ve karmaşıklığın en kısa süre içerisinde çözülmesi talebini iletti. Bunun üzerine Bakanlıklar yeni düzenlemelerini yaptı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında bugün yeni bir duyuru yayımladı.

İÇİŞLERİ BAKANI DUYURDU!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da cam filmi konusu hakkında yeni bir yönetmeliğin yayımlanması üzerinde çalışmaların sürdüğü ve bu süre zarfında hiçbir araca cam filminden dolayı cezanın kesilmeyeceğini söyledi.

Buna göre yurt genelinde otomobillerde bulunan cam filmlerinin yeni yönetmelik yayımlanana kadar sökülmeyebilir. Trafik polisleri tarafından yapılan denetlemeler sırasında cam filmi bulunan araçlara ceza kesilmeyecektir. Cam filmi konusunda yönetmeliğin yayımlanması üzerine tüm detaylar ortaya çıkacaktır. Cam filmi kesinlikle kaldırılacak mı yoksa belirli oranlara göre izin verilecek mi henüz bilinmiyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim