Hurda araçlara ÖTV desteği verilerek trafikten çıkartılacak. Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 2018/11750 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile ömrünü tamamlamış olan araçlar hurdaya ayrılması sağlanacak. Belli şartları taşıyan araç sahipleri Özel Tüketim Vergisinden muaf tutularak sıfır araç sahibi olabilecek. 

Matrahı 46 bin Tl yi aşmayan araçlarda 10 bin Tl vergi tutarı terkin edilecek. Matrahı 46 bin TL yi aşan 80 bin Tl yi aşmayan araçlarda ise 8 bin TL vergi indirimi uygulanacak. 80 bin Tl aşanlar için 3 bin TL vergi indirimi olacak. 

NASIL UYGULANACAK?

Hurda araç tesliminde satın alma işlemi KDV tutarı ile birlikte yapılacak. Araç sahibine daha sonraki süreçte Maliye Bakanlığı Matrah tutarına göre vergi indirimini iade edecek. Eski araçların çevreye olan zararı ve piyasadan kaldırılmasına yönelik olan hayata geçirilen düzenlemede başvuru şartları merak edilmekte. 

HURDA ARAÇ ÖTV İNDİRİMİ BAŞVURU ŞARTLARI;

Maliye Bakanlığının yapılan açıklama 5,7 milyon araç ÖTV indirimi kapsamında bulunacak. 16 yaş ve daha büyük yaşta bulunan otomobil, arazi taşıtları kapsama girecek. Yıl sonuna kadar 50 bin araç satışı için teşvik beklenmekte.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim