Ülkemizde askerliğini tecil ettiren kişi sayısı Başbakan Binali Yıldırım tarafından 5,5 milyon olarak açıklanmıştı. Buna göre çok sayıda kişi bedelli askerliğin çıkmasını talep etmektedir. Ancak bedelli askerlik ne zaman çıkacak sorularının yanıtı net olarak bilinmemekteydi.

Hükümet yeniden bedelli askerlik konusunu gündeme taşıdı ve seçim sonrası bedelli askerlik konusunda Cumhurbaşkanı, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri masaya oturacak gerekli görüşmeleri yapacak eğer uygun bulunursa bedelli askerlik çıkartılacaktır. Bedelli soruları gelirken hükümet bedelli askerlik yaş şartı, bedelli askerlik ne kadar olacak, bedelli askerlik ne zaman çıkacak sorularına ilişkin yeni açıklama geldi.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Hükümet cephesinden yeni yapılan açıklama ile görüşmelerin yapılacağı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın ihtiyaçlarının belirleneceği ve bu ihtiyaçların belirlenmesinin ardından bedelli askerlik ne kadar olacak fiyatı nedir kaç para olacak, bedelli askerlik yaş şartı nedir, bedelli askerlik hangi yaşları kapsayacak sorularının yanıtının da belli olacağı öğrenildi. Buna göre 24 Haziran tarihinden itibaren bedelli askerlik hakkında görüşmeler yapılacak ve büyük ihtimal ile olumlu sonucun alınması beklendiği bu görüşmenin sonunda detaylarında duyurulması beklenmektedir. Yeni bilgiler geldikçe www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim